Rijst
Paksoi
Broccoli
Garnalen
Olie
Uitje
Aziatische Sojasaus
Tip
Wissel de paksoi en broccoli eens af met spitskool en taugé
Eet smakelijk!
1
Kook de rijst in water zonder zout zoals op het pak is aangegeven. Giet de rijst af en laat het met de deksel op de pan een poosje staan.
2
Kook de garnalen. Snijd de paksoi in reepjes, was dat even in een zeef, en maak de broccoli klein. Bak de gare garnalen, de paksoi en de broccoli in wat olie in een pan met deksel gaar. Let op dat het niet aanbrandt. Doe er anders een beetje heet water bij. Doe er naar believen wat zout bij, zonder zout is de smaak van de groente sterker.
3
Bak in wat olie in een bakpan een fijn gesneden uitje, doe er een scheut Aziatische sojasaus bij en wat zout en roer de rijst erdoor . Laat het uitje weg wanneer je gevoelige darmen hebt.
4
Serveer de groenten op een flinke schep rijst en strooi er wat kleine vliespinda’s over.