Kook Zelf!

Nodig

IJsbergsla of veldsla
Grof geraspte gekookte bietjes
Gekookte aardappelen
Olie
Bloem
Bouillonblok
Champignonnetjes
op steel
Zout

Salade

Extra

Deze salade kun je met elke andere slasoort maken. De saus kun je ook met de gebruikelijke champignons maken, of met stukjes vlees. Aan de aardappel kun je behalve mayonaise ook wat citroensap  toevoegen. Varieer het met wat je wilt!

Zo maak je het

Was de sla en laat die goed droog uitlekken. Spreid het uit op ieders bord. Rasp de koude gekookte bietjes grof en spreid die over de sla. Prak de koude gekookte aardappelen met wat olie en wat zout en naar smaak een beetje mayonaise en spreid het over de bietjes uit.

De saus wordt gemaakt door de champignonnetjes die met elkaar op een bedje van een soort mergel staan met steeltjes af te snijden en in de olie te bakken. Maak de saus verder zoals de basis saus gemaakt wordt. Eerst wat bloem toevoegen, doorroeren, dan wat heet water erbij, doorroeren, dan nogmaals de bloem en wat bouillonblok erdoor roeren, en zo door tot een mooie gladde saus is ontstaan. Zie hiervoor het recept van de basis saus. Schenk de hete saus als laatste over alles heen.

Eet smakelijk!