Kook Zelf!

Champignon Saus

Nodig

Verse champignons
Oestersaus
Olie of boter
bloem
bouillonblokje
Heet water of
vocht naar eigen keus

Belangrijk!

Ook deze champignons saus gaat uit van de basis saus, maar heeft andere ingrediënten. Ook bij deze saus zijn de verschillende stappen het belangrijkste. Begin de volgende stap pas als alles helemaal glad geroerd is. Roer klonters per stap altijd helemaal weg, anders mislukt de saus.

Zo maak je het

Zelf schil ik de champignons altijd eerst. Snijdt de champignons in plakjes of stukjes. Verhit de olie of de boter en bak er de champignons in tot ze gaar zijn maar niet aangebakken zijn. Doe er een scheutje oestersaus bij en voeg al roerend zoveel bloem toe, dat er een soepele deegbal ontstaat. Ga verder zoals het aangegeven is in het recept van de basis saus.  

Heet water kan vervangen worden door elk ander vocht naar eigen keus.

Extra

Deze saus kun je variëren door bijvoorbeeld wat geraspte gember toe te voegen bij het bakken van de champignons.