Kook Zelf!

Kerrie Saus

Nodig

Kerriepoeder
Olie of boter
bloem
bouillonblokje
Heet water

Belangrijk!

Deze kerrie-saus gaat uit van de basis saus, maar heeft andere ingrediënten. Ook bij deze saus zijn de verschillende stappen het belangrijkste. De volgende stap pas beginnen als alles helemaal glad geroerd is. Roer klonters per stap altijd helemaal weg, anders mislukt de saus.

Zo maak je het

Verhit een hoeveelheid olie of boter. Strooi daar een theelepel (of zoveel je wilt) kerrie bij en al roerend zoveel bloem dat er een soepele deegbal ontstaat. Zie verder het basis recept voor een saus. 

Heet water kan vervangen worden door elk ander vocht zoals melk van koe of geit of schaap. Aan het eind kan er een scheut room aan de saus worden toegevoegd.

Extra

Deze saus kun je variëren door bijvoorbeeld eerst een uitje of wat knoflook in de olie of de boter te bakken en dan verder te gaan met het maken van de saus. Naar keus kan er toegevoegd worden wat je maar bedenkt.