3 eetlepels Bulger
stukje groente bouillonblokje
1 eetlepel geraspte wortel
1 halve paprika
1 aardappel
1 half blikje tuinbonen
2 eitjes
3 eetlepels bloem
beetje water
zout naar smaak
Tip
Serveer met een koude saus
Eet smakelijk!
1
Kook eerst de bulger met het stukje bouillon blokje met zoveel water dat de bulger een ruime vingerdikte onder water staat. Wanneer het even goed gekookt heeft zet je het 25 minuten op de kleinste pit met een vlamverdeler eronder. Dan is de bulger gaar en kun je het met een vork rul maken.
2
Snij de aardappel in kleine blokjes en bak die in wat olie knapperig. Laat ze afkoelen.
Maal de tuinbonen met de staafmixer tot puree
Snij in de tijd dat de bulger gaart de groenten in kleine stukjes.
3
doe alles bij elkaar in een kom en mix het goed door elkaar. Het wordt een stevige massa die tot ballen gevormd kunnen worden en in wat uitgestrooide bloem platgedrukt kunnen worden.
4
Bak de gevormde schijven in een grote bakpan in wat (olijf) olie, draai ze om en om tot ze bruin zijn.