Kook Zelf!

Vlees Saus

Nodig

Vlees naar eigen keus
Kleingesneden Ui
Geraspte Knoflook
Geraspte Gember
Olie of boter
Bloem
Bouillonblokje
Heet water of
vocht naar eigen keus

Belangrijk!

Deze vlees saus heeft net als de andere sauzen de basis saus als uitgangspunt. Ook bij deze saus is het afronden van de verschillende stappen het belangrijkste. Begin pas aan de volgende stap als alles helemaal glad geroerd is. Roer klonters altijd per stap helemaal weg, anders mislukt de saus.

Zo maak je het

Verhit een hoeveelheid olie of boter. Fruit daar de klein gesneden ui in, voeg daar geraspte knoflook en gember aan toe. Doe er het vlees bij. Dit kunnen stukjes of gehakt vlees zijn. Roer het vlees tot het gaar is. Roer er zoveel bloem doorheen dat er een soepele deegmassa ontstaat.

Begin dan met stap voor stap beetjes vocht toe te voegen onder voortdurend roeren. Doe bij het vocht toevoegen een bouillonblokje naar smaak. Roer steeds tot het geheel soepel glad is voordat je er opnieuw vocht aan toevoegt. Zo voorkom je dat er klonters ontstaan die je er niet meer uit geroerd krijgt.

Extra

Deze saus kun je variëren door er bijvoorbeeld in het begin een scheutje sojasaus en of oestersaus bij te doen.

Sommige mensen vinden het lekker om er sambal o i d bij te doen. Dat kan natuurlijk allemaal, maar wij houden het eenvoudig voor maag en darmen.